18.06. Longotica at Lazareti

Sunce se približavalo župskim brdima i mijenjalo mu je boju, prvo u srebrnu, potom u tamno sivu. To je bio tek početak. Zlatna se potom prelila u narančasto sivu, a obljesak sunca od srebrnkaste oblake, opiturao je more u ljubičastu. Boje su eksplodirale kao na tripu, samo puno ljepše i čistije. I iskrenije. Rijetko kad se dogodi da prilikom zalaska sunca, naša sjajna zvijezda opitura i istok, ali to je bio baš takav momenat. Nebo s druge strane svoda, nad Cavtatom, prvo se transformiralo u boju svježe naranče, a potom se zacrvenilo kao dijete koje je dobilo jedinicu i mora priznati roditeljima.To je onaj trenutak kada znaš da je sve u redu. Da iza svega postoji Nešto – Tao, Bog, Stvoritelj, Manitu, kako god ga zvali – da sve ima smisla i da je savršeno. (…)
-Umro je Longo u Pinkija – jedva je izustio moj prijatelj.
Smijeh mi se razlio licem, mokrim od suza. Postalo mi je jasno zašto sam onoliko uživao u Platu – onaj zalazak sunca crtao je Longo.
Sad sam napokon znao zašto sam na plaži osjetio nečiju prisutnost.
Da, točno sam znao da je to oproštajni govor čovjeka koji nije puno trošio riječi. Umorni i usamljeni Longo stigao je kući. Javio je svima najljepšim zalaskom sunca da je sve u redu, da je dobro, da se ne brinemo i da se jednog dana vidimo. (Maro Marušić)
Većina nas se sjeća gdje smo točno bili lani 17.6. kad nam je mobitel zazvonio i kad smo čuli tužnu vijest ili kad smo pročitali članak poviše. Bio je to težak dan za sve nas, ali ubrzo smo shvatili da se ne smijemo tako osjećat jer on to sigurno ne bi htio. Longo je bio kapetan, ali ne samo onog pravog broda, već i nekog šarenog imaginarnog gdje su jarboli preliveni bojama, piva uvijek hladna, posada nasmiješena, a cilj nepoznat. Ostavio je traga u svakoj kafani u kojoj je okrenuo turu, svakoj ulici kojom je kročio te u svakoj osobi koju je upoznao.
Prijatelju, bio si nevjerojatan unikat i hvala ti što si obogatio naša srca svojim karakterom. U tvoju čast, pripremamo ti najjaču zabavu sa 16 djeva i slavit ćemo s tobom tvoj rođendan jer ti nisi umro, ti si samo otišao roditi se negdje drugo.
Tvoja ekipa iz Pinkya ♥
Line up:
Velika lađa
Bajd
Jax
Joško Leoni
Pully
Zeko
Audiometric
Mala lađa
S. Sage
Mˇtlaren
Funk you
Denis T.
Karta simboličnih 50 kn, party je humanitaran, molimo bez grebe na ulazu. Hvala i vidimo se.longotica