NINA ROMIĆ BAND – Koncert

1532075_10151823080335981_1381648292_nDragi naši, pozivamo vas na koncert sjajne Nine Romić i njenog benda u subotu 18.1. u Art radionicu Lazareti.
Vrata ćemo otvoriti u 21 sat, a koncert će početi u 22.
Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti na ulazu od 21 sat.

NINA ROMIĆ BAND čine:
Nina Romić- Vokal, elektroakustična gitara
Frederic Lanz- Klavijature, harmonika
Ivica Antunović- Bass gitara
Petar Cvahte- Bubanj

Nina Romić je zasigurno jedna od najcjenjenijih hrvatskih singer songwritera mlađe generacije. Nakon uspješnog ostvarenja sa prvim albumom “Daljine” 2010. sa svojim drugim albumom “Ptice” (Aquarius Rec.) u produkciji Miloša Drobnjakovića osvojila je kritiku diljem Hrvatske i prostora bivše Jugoslavije i time zasjela na većinu top lista glazbenih ostvarenja za 2012. Nastupa sa četveročlanim bendom koji doprinosi intimnoj atmosferi sa etno/folk i psihodeličnim utjecajima.
Nina Romić je kantautorica iz Zagreba, a glazbom se bavi odmalena. Sklada i izvodi balade uz pratnju akustične gitare. Godine 2006. snimila je EP u suradnji sa dubrovačkom grupom Izae. U svoj repertoar uvrštava i hrvatske tradicijske napjeve. Godine 2007., surađivala je sa Dunjom Knebl na albumu “Kite i kitice” koji je osvojio prve nagrade u kategoriji najboljeg etno albuma u Hrvatskoj i u BiH. Suradnja s Dunjom se nastavlja iduće godine kada snima album “Dođe Božić, oj koledo”, i sudjeluje na albumu „Spevala mi papiga“. Učestvuje u multimedijalnom ethno projektu [m=V], sa predstavom „Oj ti tožni človek“ Dunje Knebl.

za one koji žele znati više :

Autorska glazba koju izvodi može se okarakterizirati kao melankolična i psihodelična akustika, sa primjesama folka – u kontekstu minimalističnog skladanja i izvođenja a-capella napjeva uz pratnju instrumenta, na način na koji su radili naši stari – iskreno, bez pretenzija i iz srca. Godine 2010. izlazi joj album privjenac nazvan “Daljine” (Aquarius records) koji je od strane kritike izvrsno ocijenjen i uvršten u top5 najboljih albuma 2010. godine ( „Riječ je o umjetnički najcjelovitijem i najartikuliranijem debi-ostvarenju u zadnjih nekoliko godina“ muzika.hr, Z. Tučkar, “ Najljepši hrvatski debi album u posljednjih deset godina“ Jutarnji list, A. Dragaš, „Nina je napravila strasan album koji se moze mjeriti sa bilo kojim izdanjem svjetskih singer-songwritera“, terapija.net, „Debi album mlade 26-godišnje kantautorice sigurno bi i jedan Leonard Cohen pohvalio i iskreno joj pružio ruku jer ovakva autorska osobnost uz tako sjajan glas rijetko se susreće. Nema sumnje da smo dobili kantautoricu prve lige čije debitantsko ostvarenje je ujedno i jedan od najboljih domaćih albuma proteklih par godina“ t-portal, D. Jagatić, „No, ono što ju izdvaja dobit ćete ako ju zatvorite u njen mali mrak s gitarom u rukama. A dobit ćete vjerojatno najbolji i najcjelovitiji debi album na hrvatskoj sceni u zadnjih nekoliko godina.“, groupie.hr, „U mom malom mraku“ i „Sasvim osjećajan stih“ međaši su „Daljina“. Pjesme za svaku antologiju hrvatskoga rock and roll pjesništva. Baš kao je što taktilna, filigranska tama njezinih „Daljina“ nedostižni vrhunac za sve Hrvatice i Hrvate trenutačno naoružane gitarama.“ Hombrezone.com ).
Godine 2012. izlazi drugi album „Ptice“. ( „Lo-fi debijem “Daljine” Nina se predstavila kao potentna, a drugim albumom “Ptice” i kao naša ponajbolja kantautorica otkako je Drago Mlinarec s Grupom 220 objavio “Osmijeh”. Ako nas je na “Daljinama” osvajala krhkim, nježnim i tužnim pjesmama koje je suznih očiju ispisala kao ranjena djevojka, Nina nas u “Pticama” iznova osvaja emotivnošću, ali kao snažna, samosvjesna mlada žena“, Jutarnji list, A.Dragaš, „Kad bih ocjenjivao ovaj album u odnosu na domaću scenu i domaću glazbu, ne bi bilo dovoljno visoke ocjene za njega. Ovako mu dajem ocjenu kakvu bih dao kakvom stranom prvoklasnom izdanju, ocjenu za najbolje uratke strane glazbene scene, uratke kakvima ovaj album može stati rame uz rame. „, SoundGuardian, M.Živković, „U svakom stihu i odsviranom tonu osjetite da je ono što pokreće ovu glazbenicu iskrena i nepatvorena ljubav. Neopisivo je lijepo slušati muziku takvog autora!“, terapija.net, V. Živković, „S “Pticama” Nina se uspješno umjetnički protegnula u visine novih izričaja i suzvučja. “Ptice” su pune uzbuđenja i vrlo dalekog dometa. Porinovci su dobili još jedan izvrstan album za ignoriranje.“ Muzika.hr, Z.Tučkar, „Prije pet godina mi je bilo teško zamisliti da će tako skromna i nježna kantautorska avantura prerasti u jednu od najljepših velikih-malih glazbenih priča s naših prostora. No, sve je bilo jasno i puno prije prvog službenog albuma.“ Potlista.com, D.Smaranduj).

linkovi:

FB http://www.facebook.com/ninaromicmusic

Youtube linkovi:
Spot za pjesmu “Opet”

Spot za pjesmu
“U mom malom mraku” http://www.youtube.com/watch?v=fj4xQSPZN_g
Singl za pjesmu
“Vožnja” sa nadolazećeg 3.albuma http://www.youtube.com/watch?v=sH3WP-sR-q0
Live izvedba tradicijske pjesme
“Ljubav se ne trži” http://www.youtube.com/watch?v=qOX4BEgNKd8