Žestoka subota (26.10.) u Lazaretima – Koncert Ultimatum

Plakat za Laze horizontalni coverDubrovačku zimu i prazne prostore Lazareta u subotu 26.10. počastiti će svojom svirkom Ultimatum. Pripremu za jake rifove i žestoki Hard and Heavy sound odraditi će domaćini The Pandora, dok će se za glazbu prije i poslje koncerta pobrinuti Vego i Vlaho.

ULTIMATUM

Naša priča počinje u jesen 2001.g., točnije 22.10., kada je Mate Vukorepa došao na ideju da okupi bend koji bi svirao žestoki hard rock 80ih.

Prvi čovjek kojemu se povjerava je njegov prijatelj od malih nogu Mihovil Čerina – Mićo. Njih dvoje zajedno prilaze Boži Piteši i ta trojka nalazi ritam sekciju koju su činili Luka Škalabrin (bas) i Blaž Jakus (bubnjevi).

U toj postavi bend ulazi u studio “Deva” i pod producentskom palicom Dade Marušića snima svoj prvi singl za pjesmu “Pet Čupavih” (2002.g.). U početku se često mijenjala ritam sekcija, pa su tako na kratko vrijeme u bendu bili Femi na bassu i Mislav na bubnjevima, ali tek dolaskom basiste Gorana Maretića i bubnjara Ante Barića – Cliffa na bubnjevima, bend uspijeva ući u studio i snimit svoj prvijenac “Ulice Zla” (2004.g.) sa Darkom Grubišićem (Đubrivo, StimulanS) na mjestu producenta. Album izlazi tek 2008. godine za vodeću diskografsku kuću u Hrvatskoj – “Croatia Records”, uz veliku podršku i pomoć Dražena Zečića.
U to vrijeme Ultimatum svira na velikom broju moto susreta i s provjerenim imenima rock scene u nas (Divlje Jagode, Osmi Putnik, Hladno Pivo, Let 3, Jura Stublić & Film, Zabranjeno Pušenje, itd.).

Nedugo nakon snimljenog albuma iz benda odlazi Cliff i na njegovo mjesto dolazi Vedran Hajsok – Veky i bend u toj postavi svira mnoštvo koncerata, ali također u suradnji sa “PILOTstudiom” snima i svoj prvi spot, za naslovnu stvar sa albuma “Ulice Zla” 2005. godine.
U bendu ponovno dolazi do promjena i na Vekyevo mjesto dolazi Goran Brodarić – Gogi, s kojim bend snima svoj drugi spot, za pjesmu “Labud” (“PILOTstudio”, 2007.).

Nedugo zatim, po tko zna koji put, iz benda odlazi ritam sekcija i na njihovo mjesto dolaze novi ljudi. Petar Hrabar na bass gitari i Mladen Jurišić na bubnjevima i u toj postavi bend ulazi u studio “Wave” u Podstrani i započinje snimanje svog drugog albuma pod nazivom “U Vihoru Vremena”, sa svojim vjernim producentom s prvog albuma, Darkom Grubišićem.
Tokom snimanja albuma dolazi do neizostavnih promjena u bendu. Tako iz benda odlazi Petar i na njegovo mjesto, samo za potrebe snimanja albuma, dolazi Davor Rakočević – Raki, s kojim bend uspješno završava snimanje albuma i gostuje u ljeto 2011.g., ispred 50 000 ljudi, u Čavoglavama, na proslavi Danu Domovinske Zahvalnosti.

Nakon završenog snimanja albuma, krajem 2011. godine Ultimatumu se pridružuje Marin Miletić – Mile kao stalni basist. U ljeto 2012. band snima svoj treći spot sa albuma “Ulice zla”, za pjesmu “Mojoj Ljubavi”, kojeg režira Toni Mijač.
U Travnju 2012., nakon punih 10 godina prijateljstva i suradnje, band napušta gitarist Božo Piteša.
Na njegovo mjesto dolazi Luka Tomić, s kojim Ultimatum nastupa na prednatjecanju za predgrupu Guns n’ Roses u Spaladium Areni, te na splitskoj Rivi, povodom proslave Dana Dioklecijana.
Nakon kratkog vremena, zbog osobnih razloga i Luka odlazi iz benda, a na mjesto gitariste dolazi Ante Barišić – Tiša (Đubrivo, Forsworn).
Ultimatum je trenutno u fazi priprema za nadolazeće live nastupe, a dok se očekuje zvanično objavljivanje albuma “U vihoru vremena”, usporedno se radi na novom materijalu.

ultimatum

THE PANDORA

Iako bend postoji od 2004. godine, nakon duge pauze u novoj postavi okuplja se krajem 2012. godine te kompletira svoje redove u svibnju 2013. kada se bendu priključuje violinistica Magdalena Kačić Barišić. U relativno kratkom periodu bend je imao dva nastupa (Festival Puntižela i u Klubu Orlando) te ovu zimu imaju namjeru snimiti album prvijenac.

Postava:

Nenad Puljić – vokal
Ilija Begušić – lead gitara
Magdalena Kačić Barišić – violina
Željko “Veki” Kovačević – rhythm gitara
Aleksandar “Lexa” Cobenzl – bubnjevi
Vlaho Mihač – bass gitara

pandora

VIŠE O BENDOVIMA:

Ultimatum
Reverbnation
Facebook

The Pandora
Reverbnation
Facebook

Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, a koncert započinje u 22 sata.

Cijena: pretprodaji 40 kn
na dan koncerta 50 kn

Pretprodaja: Club Lazareti (svakim radnim danom od 9-13 te u vrijeme rada kluba) ili kontakt